Medicina alternativa reprezinta inca, pentru Cetatea Baniei, o noutate. Putinele centre care ofera craiovenilor astfel de servicii nu sunt cunoscute, in principal, din cauza lipsei de mediatizare. Craiova.org va prezinta astazi unul dintre aceste centre care merita sa ii treceti pragul si, de ce nu, sa deveniti clienti fideli. Cabinetul de medicina holistica Dr. Catanoiu Oana, caci despre acesta este vorba, va ofera o gama variata de servicii care pot deveni tamaduitoare pentru problemele cu care va consultati.

Dar cine este Oana Catanoiu? Doctor naturopat (ND) este acreditata de Ordinul Practicienilor de Medicina Complementara in Nutritie, Fitoterapie, Cromoterapie, Reiki (grad Maestru), NLP, Ecopsihologie si Art-terapie. In ceea ce priveste serviciile pe care le pune la dispozitie, mai jos, veti gasi o lista detailata.

Dieta personalizata se face în colaborare cu nutritionistul, acest lucru nu inseamna ca pacientul este scutit de anumite reguli, cum ar fi numarul de mese pe zi, cantitatea de mancare sau anumite alimente. Daca doreste sa aiba rezultate, este esential sa respecte dieta stabilita in functie de toti acesti factori si cu acordul sau si să se inarmeze cu rabdare, consecventa, perseverenta si motivatie. Dieta dureaza minim o luna si costul ei este de 100 lei. Se poate face si online, prin telefon, skype sau e-mail.

Ecopsihologie si psihoterapie prin arta

Art-terapia este un concept relativ nou în tara noastra, caruia incepe sa i se dea importanta cuvenita. Art-terapia inseamna imbunatatirea starii emotionale cu ajutorul creatiei artistice. In cadrul sedintelor de art-terapie emotiile, ideile, teama, frustrarile sunt exprimate prin forme, culori sau miscare, cu ajutorul psihoterapeutului specializat in aceasta forma de terapie.

Art-terapia cuprinde o gama larga de moduri prin care te poti exprima, de la desen, pictura, modelaj, la teatru, dans, muzica sau marionete.

Ecoterapia e o metoda terapeutica veche ca aplicare, dar destul de noua ca forma acceptata de psihoterapie. Ecopsihologii propun, in locul pilulelor antidepresive si al psihoterapiei clasice, iesirile in natura si conectarea cu aceasta.

Eco-art terapia combina arta si natura cu activitatile distractive, experimentale care ajuta la descoperirea sinelui si a starii de bine. Ca si natura, picturile faciliteaza parcurgerea unui lant de emotii si amintiri aflate în subconstient. Oamenilor le este mult mai usor sa se conecteze cu credintele lor ascunse prin intermediul artei naturii, decat prin simple discutii verbale.

Programare neuro-lingistica

Cea mai simplă modalitate de a explica ce este NLP este sa spunem ca e un tip de Psihologie Aplicata. Pentru a intelege pe deplin, acesta trebuie safie divizat in componentele cuvantului sau.

Neuro se referala neurologie, care este modul in care vom primi informatii de la cele cinci simturi fizice si cum le procesam la nivelul creierului si sistemului nervos. Noi, oamenii, experientam lumea din jurul nostru prin intermediul celor cinci simturi: vazul, auzul, pipaitul, mirosul si gustul. Apoi avem tendinta de a filtra datele ramase, bazate pe experientele noastre din trecut, valorile si propriile noastre sisteme de convingeri personale.
Avand in vedere aceasta forma de depozitare si de regasire, ajungem adesea la date incomplete si inexacte, care au fost supra-generalizate, distorsionate sau complet corupte. Aceste informatii filtrate formeaza apoi baza hartii noastre interne si aceasta, la randul sau, influenteaza fiziologia noastra si “starea noastra de a fi”, din punct de vedere fizic, mental si emotional. Acest lucru afecteaza modelele noastre de comportament.

Lingvistic se refera la utilizarea sistemelor de limbaj. Prin sistemele de limbaj,nu ne referim doar la cuvintele pe care le folosim. Mai degraba includem toate sistemele multitudinii simbolice care includ gesturile, limbajul corpului, etc. Noi folosim acestea pentru a organiza, decoda sau atribui o forma de intelegere a reprezentărilor noastre interne ale lumii si a capacitatii noastre de a comunica la un nivel extern si intern.
Programarea in acest context se refera la procesul de prelucrare a informatiilor si conceptelor de informatica. Aceasta atrage paralele din procesul de informatica, în felul în care orice experienta umana este stocata, codificata si transformata asemanator modului in care ruleaza software-ul pe un sistem informatic. Astfel, prin reinstalarea, suprascrierea sau actualizarea software-ul nostru mental, putem schimba modul in care gandim si, în consecinta, modul in care vom actiona.

Prin alaturarea acestor trei termeni, avem termenul complet de Programare Neuro-Lingvistica, care este adesea prescurtat NLP.

Psihologie pozitiva

Psihologia pozitiva este o terapie mai noua, care analizeaza trairile umane pozitive si conditiile necesare fiintei umane pentru a avea o viata implinita si pentru a progresa.

Mai mult decat tratarea afectiunilor mentale, psihologia pozitiva isi propune ca pacientii sa fie mai fericiti si saaiba o viata plina de realizari. Aceasta stiinta se doreste a fi complementara psihologiei traditionale si nu sa o substituie.

Costul unei ședinte de psihoterapie, art-terapie individuala, consiliere NLP este de 100 lei și durează 50 de minute.

Reiki

O sedintade Reiki incepe printr-o discutie, foarte importanta pentru a stabi ce anume doreste pacientul  in urma unei sedinte de tratament, cat si pentru a crea legatura dintre acesta si terapeut. In urma discutiei, pacientul se va intinde usor pe pat. Pacientul va ramane complet imbracat pe parcursul tratamentului. Se poate renunta la ceas sau alte accesorii metalice.

Terapeutul isi va pozitiona palmele in apropierea(pe) corpului pentru a realiza transmiterea energiei. De obicei se incepe din zona capului.
Din cauza faptului ca suntem diferiți, senzatiile in timpul unei sedinte de tratament pot sa difere foarte mult, insa printre acestea se gasesc senzația de caldura, relaxare musculara, senzatia de rece, usoare furnicaturi sau senzatia de plutire.

Pentru a obtine rezultate durabile sunt necesare aproximativ 10 ședințe de Reiki.

Terapia cu lumină polarizată si cromoterapie

Lumina polarizata este lumina ale carei vibratii se gasesc într-un singur plan, transversal fata de raza si nu in toate planurile . Polarizarea inseamna ca oscilatiile vectorilor de camp se pot efectua doar intr-o singura directie.Cromoterapia este arta utilizarii culorilor si luminii in tratarea bolilor. Fiecare culoare din spectru are o anumita energie asociata ei si poate avea efect pe plan spiritual, emotional, psihic si fizic. Fiecare organ sau stare raspunde la o anumita culoare. Aceasta forma de terapie intareste sistemul imunitar si asigura insanatosirea pe cale naturala.

Afectiuni tratate cu lumina polarizata:

– Afectiuni osteo-articulare ( inflamatorii si degenerative): spondiloza cervicala, insuficienta circulatorie vertebro-bazilara, spondiloza lombara, spondiloza dorsala, coxartroza, gonartroza, pintenii calcaneeni, guta, spondilita anchilozanta, artrite reumatice, traumatisme musculare, lumbago, lombosciatica, troticolis, tendinite, nevralgii intercostale.

– Afectiuni circulatorii: bolile arteriale,  tensiunea arteriala crescuta

– Afectiuni respiratorii: raceala, viroze respiratorii, rinite, faringite

– Afectiuni ORL: otite

– Afectiuni dermatologice: celulita,  ulcerul de gamba, ulcerul varicos, ulcerul ischemic, ulcerul de cauza diabetica, arsurile tegumentare, ranile tegumentare, dermatitele, ridurile fine si medii ( din jurul ochilor si gurii ), escarele, psoriazisul, zona zoster, herpesul, alergiile, acneea, infectiile cutanate, eczemele

– Alte afectiuni: deficiente ale sistemului imunitar, insomnie, astenia, depresia, oboseala cronica, stresul, tulburari de dinamica sexuala

Costul unei sedinte cu lumina polarizata/ cromoterapie este de 10 lei pentru 1 zona si dureaza intre 2 și 8 minute, 2 zone=15 lei, 3 zone sau mai multe=20 lei.

Electroacupunctura

Electroacupunctura este o metoda non-invaziva prin care punctele de presiune sunt stimulate prin impulsuri electrice, care inlocuiesc acele. Ea consta in stimularea electrica a punctelor energetice de pe corp, cu ajutorul electroacupunctorului si a devenit la fel de folosita ca acupunctura clasica.Atat în cazul bolilor acute, cat și cronice se recomanda 10-12 sedinte de electroacupunctura, cu un ritm de doua-trei sedinte pe saptamana. Costul unei sedinte de electroacupunctura este de 30 de lei.

Pentru programari si detalii suplimentare, puteti suna la numarul de telefon 0721. 554. 550, adresa cabinetului – strada Stefan cel Mare, nr. 75, in fata Hotelului Europeca, www.joyoflife.ro

 

Lasa un raspuns