Nu este singura de acest profil din Cetatea Baniei insa, cu siguranta, face parte din categoria scolilor pe care orice copil o frecventeaza cu drag. Este vorba despre Scoala de Canto „Olga Sain” care isi desfasoara cursurile in cadrul Complexului „Aliss Shopping City”, din cartierul Craiovita Noua. Ajuns aici, copil sau adult fiind, este aproape imposibil sa nu ramai fascinant de atmosfera minunata care predomina in acest lacas magic.

 

„Ma numesc Olga Sain si sunt profesor de canto. Cam asa ar suna orice recomandare a mea, insa in spatele acestor cuvinte, se afla multe zile si ore in care muzica ma insoteste mereu. Tocmai din dragoste pentru muzica si mai ales pentru vocea umana s-a nascut povestea scolii de canto “Olga Sain””, asa isi incepe prezentarea profesoara de canto Olga Sain.

Nascuta dintr-o dorinta, aceea de a oferii „aripi” muzicale oricui isi doreste acest dar, scoala de canto a reusit sa devina treptat un veritabil refugiu pentru tineri.

„Trebuie sa spun ca, mai intai, am devenit profesor de canto in cadrul Liceului de Arte “Marin Sorescu”, si acolo, invatand elevii de la clasa de canto despre cum sa isi foloseasca vocea, mi-a inmugurit primul gand de a impartasi tainele canto-ului si altor copii.  Dorinta mea nu viza neaparat arta canto-ului clasic ci in general, sa ii invat sa cante, sa le ofer incredere, sa aiba posibilitatea de a incerca cantul si cantatul.

Asa a luat fiinta Scoala de Canto”Olga Sain”, unde tin cursuri de tehnica vocala si de interpretare cu copii mai mici sau mai mari. De ce spun asta? Pentru ca la scoala sunt cursanti cu varste cuprinse intre 6 ani si 36 de ani, elevi pe care ii uneste nu talentul, ci dragostea pentru muzica si bucuria de a canta. Chiar daca nu toti cei care iau lectii de canto vor avea o cariera muzicala, exista o serie de beneficii pe care aceste cursuri le aduc in evolutia omului. Prin intermediul lectiilor de canto, cursantii isi vor insusi o tehnica de emisie vocala corecta, vor invata exercitii de respiratie, dictie, tipuri de frazare, intonatie, interpretare nuantata si isi vor dezvolta auzul muzical sau prezenta scenica”, a adaugat Olga Sain.

Muzica, o varianta pentru o dezvoltare armonioasa

 

In cadrul Scolii de canto „Olga Sain” se pune accent atat pe invatare cat si pe perfectionare. Cu alte cuvinte, nu exista o perioada de timp limitata in care cei care urmeaza cursurile o pot frecventa. Olga Sain sustine ca ”este un invatamant continuu, mai bine spus, o perioada invatam iar apoi putem perfectiona ce am acumulat. Nu este nevoie de calitati deosebite, deoarece oricine poate sa le „educe”. De altfel, aceasta este datoria mea: sa ii invat pe copii cum sa emita sunete si cum sa aplice tehnica invatata  intr-o melodie. Secretul consta in a incerca si mai ales in a avea placerea de a canta. Am avut cursanti care nu pareau deloc inzestrati si care, dupa o perioada de cursuri, erau de nerecunoscut, fiind o surpriza chiar si pentru mine. Nimic nu se compara, sa stiti, cu bucuria si dorinta de a vrea sa canti”.

Tocmai pentru ca aceasta scoala de canto s-a nascut din dragoste pentru muzica, tarifele practicate nu sunt unele piperate, pachetele financiare puse la dispozitia cursantilor fiind unele permisive.

„Exista un beneficiu direct asupra copilului, se cunoaste efectul terapeutic al muzicii, insa la scoala eu intotdeauna discut cu copii. Trebuie sa existe o cunoastere intre profesor si elev si sa va spun cinsit se creeaza, vrei nu vrei, o conexiune intre noi. Poate e mult spus ca devin a doua mama, devin macar o prietena buna. Invatam sa ne jucam impreuna cantand un joc frumos, diferit, si de ce nu, …. extravagant. In anul de cand a luat nastere scoala am format o echipa, un colectiv, s-au format prietenii, organizam serbari (cea de Craciun, viitoarea va fi de 8 Martie,apoi de 1 iunie,etc). Este o bucurie sa vezi cum se sprijia intre ei, cum se bucura de fiecare rezultat. Avem copii care au participat la „Next Star” sau la alte concursuri si de unde au venit cu premii importante. Important de subliniat este faptul ca si eu invat de la ei. Ambitia lor ma resposabilizeaza si pe mine, altruismul lor ma face sa vad lumea mai buna, iar cea mai importanta lectie……dragostea pentru muzica! Uneori, trebuie sa recunoastem, la noi, profesorii de canto, meseria poate devini automatism. In schimb, copiii ne readuc la adevarata frumusete a cantului …. Iubirea”, a incheiat profesoara de canto Olga Sain.

Persoanele interesate sa urmeze cursurile Scolii de Canto „Olga Sain” pot obtine relatii la numarul de telefon: 0763472750.

Lasa un raspuns