Educatia Montessori este o educatie alternativa la sistemul clasic de invatamant. In Montessori, atentia se concenteaza pe nevoile de dezvoltare ale copiilor, rolul educatorului fiind de a observa si indruma, spre deosebire de educatia clasica unde rolul acestuia este de a preda.

Clubul Eductional Montessori Craiova s-a nascut din nevoia acuta, a copiilor pe de o parte si a parintilor pe de alta parte, de independenta. Tendintele moderne de parenting pun accent pe tratarea copilului cu respect si empatie, ca egal al adultului. Inconjurat de iubire si intelegere si avand libertate in descoperirea si experimentarea mediului copilul se dezvolta armonios, devine independent si sigur pe sine, valori primordiale in contextul actual.

 

Obiectivul nostru este acela de a ajuta copiii sa se dezvolte armonios, de a fructifica la maxim potentialul existent in fiecare dintre acestia si de a se deprinde cu valori morale esentiale precum respectul fata de sine si fata de semeni.

Clubul Educational Montessori Craiova este destinat, pentru inceput, copiilor cu varste intre 18 luni si 3 ani, urmand ca din toamna sa formam si o grupa pentru cei cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. Programul Clubului este de luni pana vineri de la 8 la 13 si, incepand cu luna aprilie vom organiza si ateliere o data sau de doua ori pe saptamana pentru cei care vor sa inceapa treptat introducerea copiilor in colectivitate.

Ne dorim sa oferim educatie de calitate si ne-am propus sa construim o comunitate Montessori cat mai autentica. In acelasi timp ne dorim sa impartasim pasiunea si dragostea noastra pentru aceasta metoda.

Credem cu tarie ca Montessori Craiova ofera un mediu propice dezvoltarii si ca, impreuna cu parintii, putem creste copii fericiti si impliniti.

Mai multe detalii despre noi si despre activitatea noastra gasiti pe pagina de facebook Montessori Craiova (https://www.facebook.com/montessoricraiova/ ).

Lasa un raspuns