Cand vine vorba despre amenajarea unui locuinte, romanii au dovedit ca sunt „experti”, intr-un procent covarsitor, Numarul celor care apeleaza la un arhitect pentru decorarea spatiului de locuit este inca infim la nivelul tarii noastre. De cele mai multe ori, se apeleaza la sfaturile fabricantiilor de mobila care sunt ulterior contractati. Mari batai de cap se intampina in momentul in care o persoana trebuie sa isi amenajeze cat mai util o locuinta mica mai ales cand este vorba despre foarte multe lucruri care trebuie depozitate. Specialistii in amenajari interioare sustin ca cel mai indicat ar fi sa iti faci un plan de la inceput pentru intreg spatiu pe care intentionezi sa il amenajezi. Astfel, vei putea obtine o organizare mult mai eficienta a locuintei dar vei economisi si mai multi bani.

Apeleaza la o masa care se poate plia, pentru a obtine mai mult loc in bucatarie. Tot acolo orienteza-te si spre scaune pliante al caror spatiu ocupat este foarte mic, in momentul in care sunt stranse. Opteaza pentru usi glisante, in acest fel reusesti  sa dai o alta utilitate spatiului ocupat de usa care se deschide. In cazul dulapurilor, cele mai indicate pentru un spatiu mic, sunt dulapurile inalte pe tot peretele. Folositi culori deschise pentru a zugravi peretii, gen: alb, crem, bej si alte nuante neutre care vor da senzatia de spatiu.

La capitolul baie, de asemenea opteaza pentru nuante calde si deschise la gresie si faianta. In ceea ce priveste spatiu de facut baie, renunta din star la amplasarea unei cazi si orienteaza-te spre un dus cu o cabina. Nu uita ca oglinda pe care o achizitionezi trebuie sa fie cat mai mare, adaptata evident spatiului, pentru a mari vizual spatiul.

In cauzl holului, fiind vorba despre unul de mici dimensiuni poti apela la finisaje de calitate. Important de stiut, indiferent de modul in care alegi sa decorezi pardoseala, aplicarea gresei sa fie facuta pe latimea holului, pentru a creea iluzia de spatiu mai mare. Este de preferat ca si oglinda pe care optezi sa o asezi in hol sa fie ceva mai mare, tot din motive evocate anterior. In ceea ce priveste  restul spatiilor daca sunteti adepti decorarii peretilor apeleaza la un tapoet cu dungi care va mari, cel putin vizual, dimensiunile camerei. Opteaza pentru un pat de maxim 1.6 metri care sa aiba incorporat si spatiu de depozitare. In ceea ce priveste dressingul, apeleaza la unul care sa incorporeze si tipicele comode de langa pat, dar si comoda pentru televizor. Indiferent de ceea ce alegi pentru locuinta ta, nu uita ca, cel mai indicat ar fi sa apelezi la un producator de mobila, mai ales daca este cazul unei locuinte de mici dimensiuni, Acesta poate sa vina la fata locului si sa stabiliti impreuna modelul de mobilier dorit. In Craiova exista mai multi astfel de producatori de mobila pe care ii poti contacta pentru a colabora. La sectiunea Casa&Gradina vei gasi mai multe informatii despre producatorii de mobila autohtoni.

Lasa un raspuns