Pasiunea pentru sport, munca asidua si profesionalismul de care a dat dovada au propulsat-o pe atleta Claudia Stef  pe podiumul celor mai in „voga” competitii la nivel national dar si international. Cu un palmares de invidiat, cu o vointa de fier si o ambitie care atinge cote maxime, atleta craioveanca nu se da batuta nici la cei 39 de ani pe care ii are. Cu o conditie fizica de invidiat, o privire patrunzatoare, un ton al vocii ferm si concis, Claudia Stef face parte din categoria acelor sportivi cu care noi, romanii, ne putem mandri oriunde in lume. Intr-un scurt interviu, aceasta ne-a impartasit parerea ei despre sportul in randul copiilor, una dintre problemele nationale, dar si obiectivele pe care doreste sa le indeplineasca in anul 2017. Claudia Stef nu a ezitat sa povesteasca despre cea mai dramatica competitie la care a participat, amintind in schimb si unul dintre cele mai fericite momente din cariera sa de sportiv profesionist.

„Daca ar fi sa o iau de la capat, as face exact acelasi lucru: sport de performanta!”, acestea au fost primele cuvinte ale Claudiei Stef. Puteai citi, in privirea ei, mandria pe care o exprima in acel moment cand, parca aidoma, ii treceau, prin fata ochilor, anii aceia de antrenamente extrem de grele si competitiile la care a participat si, cu satisfactie, putea spune ca nu regreta absolut nimic.

„In atletism m-am regasit total. Ma caracterizeaza extrem de bine acest sport in care poti sa-ti asumi singur atat succese cat si esecuri. Am avut o incercare ratata, in scoala gimnaziala, de a practica handbalul, insa am inteles ca nu pot practica un sport de echipa si m-am orientat spre atletism, neregretand niciodata aceasta decizie pe care am luat-o”, a povestit Claudia Stef.

In prezent, sportiva face antrenamente in fiecare zi, pregatindu-se de Campionatul National care se va desfasura pe data de 18 martie, urmand apoi participarea la Cupa Europeana, in luna mai si mai apoi, la mult asteptatul Campionat Mondial care se va desfasura in luna august.

„Pregatirea de iarna nu a fost la un nivel maxim, abia dupa Campionatul National, antrenamentele se vor intensifica, deoarece doresc sa ajung in forma maxima la Campionatul Mondial. Bifez 8 participari la campionate mondiale, drept urmare nu doresc doar sa fac act de prezenta. Am asteptari foarte mari de la mine, dorind sa obtin si un rezultat onorabil”, a adaugat atleta.

 

 

In Craiova, prea putini copii practica sport

In ceea ce priveste sportul in randul copiilor, atleta craioveanca are o parere ferma: „din pacate, numarul copiilor care pratica sport, in Craiova, este extrem de mic. Sunt de fiecare data extrem de dezamagita cand observ ca parintilor le lipseste educatia in acest sens. A face sport este ceva natural de care, in foarte multe cazuri, copiii sunt lipsiti. Protejarea excesiva a copiilor are, din pacate, efecte exact contrare a ceea ce isi doresc parintii, unul dintre acestea fiind chiar o imunitate deficitara. Sportul iti ofera o sanatate buna, iti educa spiritul combativ, te ajuta sa treci peste esecuri si sa inveti din ele astfel ca data viitoare sa nu faci aceleasi greseli. In ceea ce priveste practicarea atletismului, probabil sunt putin egoista dar, consider ca orice copil ar trebui sa inceapa cu practicarea acestui sport. Atletismul sta la baza celorlalte sporturi. De altfel, pana la varsta de 10, 11 ani, eu recomand ca sporturi practicate: atletismul si innotul”, a mai spus Claudia Stef.

Intrebata fiind daca isi aminteste cel mai urat moment din cariera sa de sportiv profesionist, nu am putut observa cum fata ii devina trista, incercand, cu dezamagire, sa isi aminteasca acel eveniment, „ de neuitat”, povestindu-l cu vocea emotionata: „Jocurile Olimpice de la Londra! Atunci m-am hotarat sa ma retrag. Am fost foarte bine pregatita si am avut un rezultat catastrofal. Nu mai luasem niciodata aceasta hotarare desi mai avusesem esecuri. Atunci a fost prea mult!”, a povestiti atleta. Din vocea ei, parca puteai simti inca regretele acelui fatidic moment in care a simtit ca a dezamagit. Cu zambetul pe buze, radiind isi aminteste repede de momentul care a lansat-o in cariera de sportiv profesionist, moment care, cu siguranta, nu il va uita niciodata: „Campionatul Mondial de Juniori din anul 1996. Am plecat ca outsider, neavand oficial nicio sansa in primii 10 sportivi participanti, dar am reusit sa obtin locul 3. Atunci a fost,pentru mine, momentul in care m-am lansat in sportul de performanta”.

Piste de atletism – atuu pentru sportivi

„Pistele de atletism ar trebui sa fie prioritare pentru orice oras care isi doreste promovarea sportului. Am ramas uimita cand, pentru a ajunge la o competitie si zburand spre Berlin, nu am putut sa nu observam ca acolo existau cinci piste de atletism. Si asta probabil doar pe traiectoria avionului in care ne aflam. In ceea ce priveste stadionul de atletism de la Craiova, am mai spus-o, nu am asteptari foarte mari, din cauza ritmului in care se taraganeaza lucarile. Autoritatile locale nu trebuie sa uite insa importanta unui astfel de stadion nu doar pentru atleti dar si pentru practicantii altor sporturi care folosesc astfel de piste”, a incheiat atleta Claudia Stef.

 

 

Lasa un raspuns