Bebeti a a reusit sa introduca in Cetatea Baniei un nou concept in ceea ce priveste educatia prin joaca. Locatia aleasa, inca din vara anului 2016,  Mercur Center, a devenit, in scurt timp am putea spune, cel mai complex centru pentru copii. Ingredientele secrete care au facut ca aceasta afacere sa devina un veritabil succes? Pasiunea pentru o educatie de calitate, implicare profesionala la standarde inalte, investitii in calitate dar si un OM cu o viziune deschisa, Ani Cruceru reusesc zilnic, sa ofere copiilor dar si parintilor o noua viziune in ceea ce priveste joaca si socializarea.

Rep: De ce va considerati diferiti ?

Ani Cruceru: Ne-am propus sa ne afirmam prin complexitatea conceputului, nu prin marime.  Club de joaca, centru de activitati, centru de workshopuri pentru parinti, organizare petreceri pentru copii, magazin cu jucarii educative, totul intr-un singur loc si cu un singur obiectiv: educatie.

Am pus totul sub o umbrela, aceea de a face lucrurile diferit, dar de calitate. Am inceput cu o investitie care la inceput nu isi avea nicio justificare si despre care atunci cand povesteam parintilor trezea un “Wow, dar merita efortul?”

Dupa  9 luni, putem sa spunem ca “Da, chiar merita efortul!” Zambetul de pe fata copiilor cand intra la joaca sau suspinele cand trebuie sa plece, valoareaza totul.

Am demonstrat ca ne putem distra si consuma energia intr-un mod educativ si amuzant in acelasi timp.

Rep: De ce ati ales un mall ?

Ani Cruceru: Locatia aleasa am vrut sa fie la indemana parintilor, cat sa se relaxeze si ei si copiii. Nu ne-am dorit sa ii tinem pe bancute la usa ci sa profite de timpul in care noi ne jucam cu cei mici, sa mai ia o binemeritata gura de aer.

Rep: De ce nu v-ati ales un anumit stil sau model educational, de exemplu Walldorf sau Montessori?

Ani Cruceru: Aici este o intreaga dezbatere. Da, asa este, in Romania este un val care circula, insa educatia este atat de complexa incat ar fi greu sa gasesti o directie comuna pentru toti copiii care iti calca pragul. Am ales sa mergem pe ideea de educatie alternativa si sa impumutam din fiecare concept educational cate ceva, de la modul de organizare al spatiului pana la jucarile, materialele si activitatile desfasurate, totul avand ca numitor comun calitatea.

Rep: Ce fel de activitati desfasurati in locatia voastra?

Ani Cruceru: Pe langa simpla activitate de vanzare a jucariilor de lemn, activitate cu care am inceput intr-un mic magazin situat, acum 2 ani, in Centrul vechi al Craiovei, odata cu noul concept, aceasta activitate a devenit secundara. Am conceput o gama larga de activitati pe langa joaca propriu-zisa, activitati pe categorii de varste bine definite.

  • Programul Learn With Music, desfasurat in fiecare marti (11.00-12.00 si 18.00-19.00) este un program in limba engleza pentru copiii cu varstele intre 1-3 ani.
  • Programul Minnie Me – este un program ce isi doreste sa faciliteze integrarea copiilor ce vor merge la gradinita incepand cu luna septembrie 2017. Acesta se va desfasura pe o perioada de 3 luni, incepand cu luna martie 2017 .Vom avea o continuitate si pe perioda de vara.
  • Activitatile de dezvoltare personala. Acestea sunt cele mai complexe activitati desfasurate la Bebeti Play. Cursurile se desfasoara in fiecare sambata intre orele 10.30-11.30, pentru grupa de varsta 3-5 ani si intre orele 12.00-13.00, pentru copiii de peste 5 ani. Prin aceste activitati urmarim:
  1. Copilul sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare si de ascultare, cu efect foarte bun asupra dezvoltarii relatiilor interpersonale.
  2. Copilul sa isi stabilieasca si sa isi clarifice acele obiective care sunt cele mai importante pentru el dandui-se acele instrumente care sa il ajute in atingerea lor in cel mai eficient mod cu putinta.
  3. Copilul sa gaseasca modalitati noi si inovative de rezolvare a problemelor cu care se confrunta.
  4. Copilul sa isi imbunatateasca increderea in sine si in abilitatile sale, prin dezvoltarea si exersarea unor tehnici de reincadrare si reevaluare a situatiilor dar si prin focusarea pe obiectivele importante pentru el.
  5. Sa isi depaseasca temerile si fricile.

Lasa un raspuns